AICI SE POATE. Alina și Vlăduț merg mai departe

AICI SE POATE. Alina și Vlăduț merg mai departe

6 aug 2024 | 3 min
Poveștile pacienților

Vlăduț Ilinca are 13 ani și de aproximativ 7 ani se află pe câmpul de bătălie în lupta cu cancerul. Din fericire, pronosticurile lui sunt dintre cele mai bune, așa că acum, după toți acești ani, viața lui a reintrat pe făgașul normal pentru un adolescent în devenire: prietenii, fotbal, timp liber și planuri de viitor. Vlăduț este și copilul care a aprins simbolic luminile noului Spital, în noiembrie 2023. A devenit un ambasador pentru #Noi, cei care am făcut un Spital și am arătat că aici, acasă, #sepoate.

La final de iulie 2024, Vlăduț și mama lui, Alina, au venit în vizită la Spital, de data aceasta pentru analizele de rutină. Deși cunoștea Spitalul, acum a fost prima oară când l-a văzut funcțional și când a fost el unul dintre copiii care beneficiază de condițiile create aici: “Mă bucur să fiu aici, oricât de ciudat ar suna. Mă bucur de ce văd - este incredibil de frumos, este luminos și plin de speranță.”

IMG_5241.jpeg

Alina și Vlăduț sunt doi dintre cei 350.000 de oameni care au contribuit la schimbare și care ne-au văzut și ne-au susținut la fiecare pas. Putem spune că Dăruiește Viață a crescut împreună cu ei și că o parte din tot ce am realizat se datorează și lor: Speranța, Puterea, Optimismul și Curajul neobosit.

Vlăduț a crescut frumos sub aripa mamei lui, Alina, și deja este un preadolescent care poartă mândru tricoul cu Girafa, știind că, pentru el, ea simbolizează mai mult decât o mascotă. Este emblema luptei lui cu boala și a faptului că SE POATE și în România. 

IMG_5247.jpeg

De la două toalete și un singur duș la 30 de pacienți și mămicile lor, la baie proprie în fiecare salon și paturi rabatabile pentru părinți. De la proceduri medicale efectuate la patul pacientului din lipsa de spațiu, la protocoale mai empatice efectuate în locuri special amenajate. De la petrecerea lunilor de zile de tratament între pereții salonului, la locuri de joacă, cinema sau observator astronomic.  Noul Spital este un loc al progresului, al viitorului. Locul unde cei mici își pot trăi copilăria cât timp luptă cu boala. 

IMG_5244.jpegContinuăm Împreună. Alături de Vlăduț și Alina. Alături de voi toți. Astfel #NoiFacemUnSpital s-a transformat în planul de a construi la Marie Curie un adevărat Campus Medical Pediatric, pentru ca toți copiii care vin aici să beneficieze de cele mai bune condiții de tratament, de cei mai pregătiți medici și de activități care să-i ajute să devină mai optimiști și mai încrezători în fața bolii.


Vlăduț și Alina, vă mulțumim de vizită și vă mai așteptăm. Vă mulțumim că sunteți Dăruitori și o ne inspirați de fiecare dată.

Autor: Irina Ivaneț


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni