Fotbalul Dragonilor pentru #NoiFacemUnSpital

Fotbalul Dragonilor pentru #NoiFacemUnSpital

10 iun 2024 | 3 min
General

Sînziana Dobre predă Educație Socială și Sociologie la Școala Gimnazială ”Ferdinand I” din București și a organizat, alături de elevii săi, un eveniment sportiv cu scop caritabil. Dragonii sunt personaje cât se poate de reale în povestea care urmează, scrisă chiar de profesoara care i-a antrenat pe copii pentru cel mai inimos sport de echipă: generozitatea.

WhatsApp Image 2024-06-04 at 21.50.57.jpeg
“O inimă mare bate în fiecare” poate fi sloganul clasei a VI-a C, care a pus la cale, în anul școlar 2023-2024, cele două meciuri pentru noul Spital construit la Marie Curie.

Povestea a început la finalul clasei a V-a când, la ora de Educație Socială, Erik și Florin au venit cu ideea îndrăzneață de a organiza, ca proiect al clasei, un meci de fotbal caritabil. Îmbinau astfel pasiunea pentru fotbal cu generozitatea față de copiii mai puțin norocoși. Greva din învățământ a împiedicat finalizarea proiectului. 

La început de clasa a VI-a, Florin a revenit: ”Doamnă, mai facem meciul?”

WhatsApp Image 2024-06-04 at 21.40.48 (2).jpeg

Așa a prins ideea aripi. Au ales un dragon ca logo pentru eveniment. Ei erau Clasa Dragonilor, iar meciul l-au numit ”Fotbalul Dragonilor”
”Numele vine de la doamna noastră învățătoare și am vrut să fie și ea parte din proiectul nostru”, ne-a mărturisit Carla. 

„Cum sunteți voi ca dragoni?” 
“Înflăcărați. Gălăgioși. O echipă. Ne susținem. Foarte activi. Cu multă energie”.  

Screenshot 2024-06-10 at 15.12.47.png

O echipă a pregătit afișele și alții le-au împărțit. Hassan a scris textul pentru campania online. În ziua evenimentului, școala a modificat programul, astfel încât pauza mare să fie și mai mare (mulțumiri doamnei Liliana Costinean și domnului Ionel Vintilă). 

Discursul din deschidere a fost ținut de Sasha. Pe teren au intrat Matyas căpitan, Florin, Eric, Hassan și Roberto în poartă. Maria și Gabriel rezerve. Pe margine, Marian și Alex au asigurat ordinea, în timp de Jana și Sasha s-au îngrijit de cutia cu donații. 

WhatsApp Image 2024-06-04 at 21.45.12.jpeg

Meciul dintre clase a fost susținut de pe margini de peste 100 de copii, care și-au încurajat jucătorii favoriți, dar au și donat. La fel și profesorii din școală și din alte școli, care au fost impresionați de mesajul fostei învățătoare a clasei, Tița Angheluța, care i-a lăudat pe copii pe Facebook.   

Clasa a VI-a C a reușit să adune 1,920 lei în câteva zile. Întregul proiect a fost organizat la ora de educație socială, împreună cu profesoarele Sînziana Dobre și Tina Cristea. 

„Noi am început ca o idee în joacă și nu credeam că o să strângem bani. A ieșit totul foarte bine”, a comentat Erik. 

WhatsApp Image 2024-06-04 at 21.37.58 (1).jpeg

”Am vrut să strângem 500 de lei și am strâns mai mult decât triplu”, a adăugat Matyas. 
“Chiar dacă nu am câștigat meciul, important e că am reușit să ajutăm copiii. Ne interesa mai mult acel ajutor”, a punctat Florin.

Le mulțumim Dragonilor Dăruitori și sperăm să fie o sursă de inspirație pentru toți cei care își doresc să fie parte din proiectele noastre. Ne dorim să construim un Campus Medical Pediatric, în care toți copiii să fie tratați în cele mai bune condiții, iar pentru asta avem nevoie de sprijinul tău. 

Chiar dacă nu te pricepi la fotbal, ne poți ajuta cu o donație pe site. Doar așa putem să continuăm să reformăm sistemul medical din România.

 


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni