Rețeta unei companii cu suflet

Rețeta unei companii cu suflet

4 iun 2024 | 2 min
General

Se ia o companie din domeniul IT, cu sedii la Cluj și la Iași. Se adaugă niște cauze, alese prin vot de către toți colegii, se amestecă bine, se condimentează cu nevoia de a petrece timp împreună, ca echipă, și se lasă la copt, nu înainte de a adăuga ingredientul secret: dorința de a face o faptă bună.

1.png

Angajații Yonder organizează de nouă ani Cooking for Charity, un eveniment intern în care echipele se mobilizează să propună și să aleagă cauze pentru care să doneze banii strânși. Conceptul evenimentului a fost încă de la început mâncatul împreună, căci unde găsești oameni mai relaxați și mai Dăruitori decât în jurul unei mese pline de bunătăți?

Anul acest s-au mobilizat și pentru noi și au organizat o masă cu toată echipa, la care au participat în jur de 70 de persoane la Cluj și 50 la Iași. Tema a fost Picnic, iar bucătarii, Yonder Chefs s-au întrecut în platouri câmpenești, pâine de casă, salată de vinete, guacamole, tiramisu, banana bread și negrese, toate asortate cu limonadă. 

3.png

La primele ediții, fiecare bucătar voluntar punea un preț pentru preparatul său, dar colegii dădeau oricum mai mult, așa că au renunțat la prețuri și au instalat în birou urne în care fiecare a donat cât a vrut. Și au vrut! Angajații au donat, compania a triplat suma strânsă, iar în final, donația care a ajuns la noi a fost de 11,643 lei.

Pe lângă meniul care lasă gura apă, angajații Yonder au gustat din bucuria de a face bine, susținând proiectele Dăruiește Viață. Oamenii sunt mândri să participe, se bucură și abia așteaptă ediția de toamnă, ne-a povestit Ecaterina Trincă, Employer Brand Specialist la Yonder. 

4.png

Le mulțumim tare mult Dăruitorilor de bunătăți și ne bucurăm că am fost printre cauzele alese. Avem multă nevoie de oameni ca ei, pentru că doar așa putem să continuăm să reformăm sistemul medical din  România.

5.png

Dacă și tu lucrezi într-o companie și ți-ar plăcea să-ți aduni colegii la un picnic, un brunch sau orice altă formă de socializare cu folos, te rugăm să iei atitudine. Pentru noi înseamnă enorm.

Ne mai poți ajuta și cu o donație, completând formularul de mai jos.

Și compania pe care o conduci sau pentru care lucrezi ne poate ajuta, completând declarația 177, prin care firmele redirecționează o parte din impozitul pe profit pe 2023, dacă nu s-a atins plafonul prevăzut de lege (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din cifra de afaceri). Completează formularul online.

 

Autor: Simona Sava


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni