Fă-ți timp să le oferi timp

Zilele copiilor internați sunt pline. Cu analize, perfuzii, tratamente. Ia-ți 3 minute din timpul tău să le oferi o șansă în plus.

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit și schimbă condițiile de tratament din spitalele din România.

Completează Formularul 230

Ce trebuie să faci?

Completează Formularul 230 până pe 26 mai 2025

Ai nevoie doar de datele din buletin, iar tot procesul durează maximum 3 minute. De restul ne ocupăm noi. Vom trimite formularul la ANAF pentru ca 3,5% din impozitul tău pe venit să fie redirecționat automat către proiectele Dăruiește Viață.

Gestul tău contează enorm, dar nu te costă nimic. Poți completa formularul aici

Unde merge investiția ta?

Împreună construim și reconstruim: secții, spitale, speranțe. Creăm condiții de tratament ca în Europa de Vest, aici în România. Sprijinim pacienții în cele mai grele momente. Le asigurăm cadrelor medicale necesarul pentru a face tot ceea ce este omenește posibil pentru pacienții lor.

Proiectele pe care le implementăm împreună înseamnă șanse în plus. Iată ce am realizat până acum:

 • 1 Spital de Copii construit de la zero - inițiativa #NoiFacemUnSpital 
 • 20 de camere curate, triplând capacitatea de transplant a României
 • 8 secții de oncologie adulți și copii aduse la standarde europene
 • 2 spitale modulare ATI complet funcționale
 • 2 unități modulare triaj
 • 2 laboratoare de diagnostic în profunzime a cancerelor limfatice
 • 17 tone de echipamente de protecție donate
 • 7 spitale adulți și copii dotate cu echipamente performante

Cum își petrece Mia zilele în spital?

Mia are 10 ani și este internată într-o secție de oncologie pediatrică. Zilele ei sunt ocupate cu zeci de proceduri și analize. Dimineața i se recoltează sânge pentru analize, urmează vizitele și perfuziile. Abia dacă mai are timp de lecții. Iar când trebuie să se opereze, procedurile sunt diferite. 

Vezi prima zi din jurnalul Miei. 

*Mia este un personaj fictiv. Jurnalul său este inspirat din realitate.

Vreau să completez și să depun singur Formularul 230

Formularul poate fi depus în persoană la sediul ANAF de care aparții cu domiciliul sau trimis prin curier sau prin poștă cu scrisoare recomandată.

Vezi aici lista administrațiilor financiare

Descarcă formularul pre-completat cu datele Dăruiește Viață apăsând pe butonul de mai jos. Nu este nevoie să completezi și suma.

Formularul poate fi depus și online prin SPV (Spațiul Privat Virtual) în cazul în care ai cont creat pe site-ul ANAF. Completează formularul inteligent cu datele personale și datele Asociației, bifează suma de 3,5%, validează-l și încarcă-l în SPV. Vei avea nevoie de aplicația Adobe Reader.

Datele fiscale pe care trebuie să le completezi pentru noi sunt: Asociația DĂRUIEȘTE VIAȚĂ, cod identificare fiscală: 30563375, cont bancar: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286.

Descarcă formularul inteligent
Detalii fiscale
 1. Formularul 230 se completează de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii.
 2. Distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat poate fi solicitată prin cerere pentru aceiaşi beneficiari pentru o perioadă de cel mult 2 ani şi va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective. 
 3. Procentul nu trebuie să depăşească plafonul de 3,5% din impozitul pe venit.
 4. Nu pot redirecționa 3,5% din impozitul pe venit: PFA-urile, titularii de întreprinderi individuale și familiale și alții care obțin venituri din activități independente (profesii liberale), cei care obțin venituri din drepturi de autor și pensii, în general cei care puteau face redirecționarea prin completarea formularului 230 sau a rubricii specifice din Declarația Unică (formularul 212). Modificarea este conform OUG 115/2023.
 5. Redirecționarea se poate face până la 26 mai 2025 pentru impozitul pe veniturile aferente anului 2024.