Sofia luptă pentru viață dinainte să se nască

Tu o poți ajuta să câștige lupta. 

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit și schimbă condițiile de tratament din spitalele din România. Pentru Sofia. Pentru mama ei. Și pentru alți copii cu boli grave. 

Completeaza Formularul 230

Ce trebuie să faci?

Completează Formularul 230 până pe 27 mai.

Ai nevoie doar de datele din buletin, iar tot procesul durează maximum 3 minute. De restul ne ocupăm noi. Vom trimite formularul la ANAF pentru ca 3,5% din impozitul tău pe venit să fie redirecționat automat către proiectele Dăruiește Viață.

Gestul tău contează enorm, dar nu te costă nimic. Poți completa formularul aici

Unde merge investiția ta?

Împreună construim și reconstruim: secții, spitale, speranțe. Creăm condiții de tratament ca în Europa de Vest, aici în România. Sprijinim pacienții în cele mai grele momente. Le asigurăm cadrelor medicale necesarul pentru a face tot ceea ce este omenește posibil pentru pacienții lor.

Proiectele pe care le implementăm împreună înseamnă șanse în plus. Iată ce am realizat până acum:

 • 20 de camere curate, triplând capacitatea de transplant a României
 • 8 secții de oncologie adulți și copii aduse la standarde europene
 • 2 spitale modulare ATI complet funcționale
 • 2 unități modulare triaj
 • 2 laboratoare de diagnostic în profunzime a cancerelor limfatice
 • 17 tone de echipamente de protecție donate
 • 7 spitale adulți și copii dotate cu echipamente performante
 • 1 Spital de Copii construit de la zero - inițiativa #NoiFacemUnSpital

Trei săptămâni în spital. Una acasă

Sofia avea doar 19 zile când a fost operată prima dată. Tumora îi apăsa nervii care controlează picioarele. Au urmat apoi patru cure de citostatice. Practic, spitalul a devenit acasă, iar acasă mergea doar în vizită. 

Pentru mama ei, timpul petrecut în spital a fost chinuitor: Sofia nu avea o stare bună și nu mânca. Încerca să facă tot ce-i stătea în putință ca să fie bine. Însă resursele erau limitate. 

Vreau să completez & depun singur Formular 230

Formularul poate fi depus în persoană la sediul ANAF de care aparții cu domiciliul sau trimis prin curier sau prin poștă cu scrisoare recomandată.

Vezi aici lista administrațiilor financiare

Descarcă formularul pre-completat cu datele Dăruiește Viață apăsând pe butonul de mai jos. Nu este nevoie să completezi și suma.

Formularul poate fi depus și online prin SPV (Spațiul Privat Virtual) în cazul în care ai cont creat pe site-ul ANAF. Completează formularul inteligent cu datele personale, datele Asociației, bifează suma de 3,5%, validează-l și încarcă-l în SPV. Vei avea nevoie de aplicația Adobe Reader.

Datele fiscale pe care trebuie să le completezi pentru noi sunt: Asociația DĂRUIEȘTE VIAȚĂ, cod identificare fiscală: 30563375, cont bancar: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286.

Descarca formularul inteligent
Detalii fiscale
 1. Formularul 230 se completează de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii.
 2. Distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat poate fi solicitată prin cerere pentru aceiaşi beneficiari pentru o perioadă de cel mult 2 ani şi va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective. 
 3. Procentul nu trebuie să depăşească plafonul de 3,5% din impozitul pe venit.
 4. Acesta este ultimul an când vor putea redirecționa 3,5% din impozitul pe venit și PFA-urile, titularii de întreprinderi individuale și familiale și alții care obțin venituri din activități independente (profesii liberale), cei care obțin venituri din drepturi de autor și pensii, în general cei care puteau face redirecționarea prin completarea formularului 230 sau a rubricii specifice din Declarația Unică (formularul 212). Modificarea este conform OUG 115/2023.
 5. Redirecționarea se poate face pană la 27 mai 2024 pentru impozitul pe veniturile aferente anului 2023.