Bloc operator inteligent pentru #NoiFacemUnSpital

Pune cărămida ta la Spitalul inteligent. Locul unde tehnologia și inovația eficientizează activitatea cadrelor medicale și dau un plus de confort și siguranță micuților pacienți și părinților lor. Încheie un contract de sponsorizare și redirecționează până la 20% din impozitul companiei tale pentru #NoiFacemUnSpital.

Anul 2023: folosește butonul de mai jos, completează contractul și virează suma dorită în contul Asociației până la 30 septembrie.

Contract 2023
Declarația 107

Anul 2022: dacă sponsorizările făcute în 2022 nu au atins plafonul maxim stabilit de lege, completează contractul cu suma rămasă nealocată și depune la ANAF Declarația 177 până la 25 decembrie. ANAF va vira suma în contul nostru. 

Contract 2022
Declarație 177

Sistem inteligent de management al sălilor de operație

#NoiFacemUnSpital va avea primul bloc operator construit exclusiv din sticlă și cu tehnologii de ultimă generație. Ce înseamnă sistemul inteligent de management al sălii de operație și de ce este important?

Un sistem software care permite controlul și transmiterea informațiilor din sala de operație cu un minimum de efort și care creează oportunități de învățare pentru medicii chirurgi la început de drum, cât și de colaborare cu clinici internaționale. 

Citește mai mult

#NoiFacemUnSpital

Spitalul pe care îl construim împreună pentru copiii din România. Pentru familiile lor și pentru cadrele medicale. Spitalul care va schimba radical felul în care se oferă îngrijire medicală. 

Alătură-te celor peste 7.000 de companii care au pus o cărămidă la acest proiect!

Completează contractul de sponsorizare

Spitalul premierelor pentru România

 • Spital gândit în jurul nevoilor pacientului și ale părintelui 
 • Acces la tratament multidisciplinar pentru patologia oncologică
 • Primul Departament Radioterapie Copii dintr-un spital de stat
 • Organizare pe centre de excelență pentru a pune pacientul în centrul actului medical
 • Tehnologii de ultimă generație (sistem BMS, ultimele tehnologii în radioterapie etc.)
 • Mediu în care copiii să-și poată trăi copilăria cât luptă cu boala (cinema, studio radio, observator astronomic etc.)
 • Bloc operator cu 5 săli de operație, realizat integral din sticlă pentru minimizarea riscului de infecții 
 • Infrastructură modernă: saloane de 1-2 paturi, grup sanitar propriu

Spitalul gândit pentru copii și pentru nevoile lor

”Ne-am propus să schimbăm conceptul spitalelor prin acest proiect. Când copiii intră în spital vor intra de fapt într-un spațiu al jocului, vom avea săli tematice, o terasă în aer liber, o bibliotecă, o sală de sport, unde copiii vor putea să aibă diverse activități, să nu se plictisească. Tema conceptului este „Copacul vieții” – în interior, copiii vor avea diferite lumi. Buncărul de radioterapie va fi o lume a apelor subterane, sau vizuina unui arici. Vom lansa și o aplicație, astfel încât copiii să poată avea contact și cu lumea exterioară atunci când sunt în spital. Ce ne dorim este ca în momentul când vin la spital, și copiii și părinții să nu aibă această teamă pe care o resimt acum.” - Raluca Șoaita, arhitect proiect 

Citește mai mult despre proiect

Visul nostru: un campus medical la standardele Vestului

#NoiFacemUnSpital este un proiect pe termen lung. Angajamentul nostru de a schimba radical felul în care se oferă îngrijire medicală copiilor din România. 

 

PRIMA CLĂDIRE
Asigură, cu precădere, tratament multidisciplinar pentru copiii cu patologie oncologică. Va prelua din Spitalul Marie S. Curie secțiile de oncologie, chirurgie, neurochirurgie, bloc operator și ATI.Va aduce, în premieră într-un spital de stat, Primul Departament de Radioterapie Pediatrică și, pentru prima dată în acest loc camere sterile pentru transplant. 

Detalii: 12.000mp, 9 niveluri, 187 paturi

Investiție: aprox. 43 mil. euro pentru construcție și dotare echipamente

Stadiu: 

 • am finalizat lucrările de construcție;
 • continuăm cu testele de instalații, mobilierul și achiziția echipamentelor
 • lucrăm la proiectul pilot pentru Departamentul de Radioterapie Pediatrică pentru a le propune autorităților un alt mod de a face management în spitale publice, bazat pe principii de guvernanță corporativă și guvernanță medicală
 • clădirea va fi funcțională în toamna anului 2023. 

 

A DOUA CLĂDIRE
Va găzdui restul secțiilor Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Marie S. Curie (ex. ORL, nefrologie, diabet, pediatrie etc.) astfel încât toți copii care ajung aici să aibă acces la aceleași standarde de tratament.

Detalii: se va conecta cu prima clădire nouă și va avea aprox. aceeași suprafață

Stadiu: 

 • lucrăm la master planul pentru integrarea celor două clădiri și regândirea spațiului existent în actuala clădire a Spitalului Marie Curie
 • estimare finalizare: 2027

Află cât poate dona firma ta

Potențialul total al companiilor din România de a redirecționa 20% din impozitul pe profit este de aproximativ 500 mil. euro*

Completează contractul online
Declarația 107

* conform analizei lui Gabriel Biriş din 2015

0.00

Calculator Sponsorizare

20%
din impozitul
pe profit