Clădim și reclădim: secții, spitale, speranțe.

Povestea noastră

Sistemul de sănătate românesc este bolnav și are nevoie de terapie intensivă, pe toate planurile: al resurselor și al organizării, al evaluării și recompensării performanței, al accesului la informații, al standardului etic și al optimismului că lucrurile se pot schimba. Am fondat Dăruiește Viață, în 2012, pentru a reforma din temelii sistemul medical românesc. Alături de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele asociației, s-a alăturat inițiativei, ca Președinte Onorific, Paula Herlo. Hai și tu alături de noi!

Toate donațiile pe care le faci se transformă în investiții în domeniul sănătății. Tu investești bani, noi construim spitale, camere sterile, săli de operație, compartimente de terapie intensivă, compartimente de transplant celule stem, clinici de radioterapie. Este ca și cum ai investi la bursă, și ești acționar, doar că profitul tău se măsoară în vieți salvate. Este ca o Bursă a Fericirii, unde toate acțiunile sunt alocate eficient și transparent, fiecare investitor putând vedea destinația fondurilor în orice moment.

Ce facem

Reformăm sistemul românesc de sănătate, aducând speranță și arătând că se poate.

Clădim și reclădim: secții, spitale și speranțe;

Conducem: proiecte, legi și bătălii de idei;

Adunăm: reputație, experți adevărați, fonduri;

Apărăm: drepturi, principii, vieți.

 

Rezultatele noastre

 

Proiectele noastre schimbă vieți. Ale copiilor și adulților cu boli grave, ale cadrelor medicale care profesează în spitale din România.

  • Am schimbat un Ordin de Ministru care nu permitea bolnavilor să acceseze tratament în străinătate;
  • Am construit 20 camere sterile, triplând capacitatea de transplant a României;
  • Am construit primul laborator de diagnosticare în profunzime a cancerului limfatic, la Timișoara, și am dotat un laborator similar la Institutul Clinic Fundeni
  • Am renovat secții de oncologie, adulți și copii, la: București, Timișoara, Cluj, Brașov
  • Am dotat zeci de spitale cu echipamente medicale și medicamente
  • Am luptat cu Ministerul Sănătății și alte instituții pentru apărarea drepturilor pacienților
  • Am realizat primul studiu privind criza medicamentelor și am oferit soluții Ministerului Sănătății
  • Am ridicat două spitale modulare ATI la București (Spitalul Modular 1 Elias) și la Piatra Neamț (Spitalul Modular 2 Piatra Neamț)
  • Am construit două unități modulare de triaj pentru bolnavii oncologici (Spitalul Județean din Sibiu) și pentru pacienții Spitalului Universitar de Urgență Elias din București
  • Am dotat cu echipamente de protecție și aparatură medicală spitale din peste 102 orașe din toată țara pentru a lupta cu coronavirusul (1,7 tone echipamente de protecție)
  • Am finalizat construcția Spitalului de Copii de la Marie Curie din București (inițiativa #NoiFacemUnSpital) și l-am dotat cu echipamente și aparatură de ultimă generație 
  • Continuăm inițiativa #NoiFacemUnSpital cu construcția unui Campus Medical Pediatric la Marie Curie 

#NoiFacemUnSpital – Primul Spital de Copii construit din donații și sponsorizări

Cel mai vizibil proiect al nostru este reconstrucția Spitalului Marie Curie pentru ca toți copiii din România cu boli grave să primească aceeași îngrijire ca în vestul Europei. Suntem peste 350.000 de persoane fizice și peste 8.000 de companii care au pus umărul pentru a construi Spitalul de Copii care oferă infrastructura necesară pentru tratament multidisciplinar copiilor cu patologie oncologică și alte patologii grave. 

Spitalul a fost finalizat, donat Spitalului Marie Curie și tratează deja pacienți în secțiile de: oncologie, chirurgie, neuro-chirurgie, terapie intensivă și în blocul operator cu 5 săli de operație. Urmează operaționalizarea secțiilor de hemato-oncologie și radioterapie pediatrică. Am rămas alături de managementul Spitalului Marie și de echipa medicală, oferind sprijin pentru training și pregătire continuă personal medical și auxiliar. 

În paralel, lucrăm la planurile pentru Campusul Medical Pediatric, o a doua clădire și renovarea celei existente, astfel încât toate secțiile de la Spitalul Marie Curie să beneficieze de infrastructură din acest secol.