Clădim și reclădim: secții, spitale, speranțe.

Povestea noastră

Sistemul de sănătate românesc este bolnav și are nevoie de terapie intensivă, pe toate planurile: al resurselor și al organizării, al evaluării și recompensării performanței, al accesului la informații, al standardului etic și al optimismului că lucrurile se pot schimba. Am fondat Dăruiește Viață, în 2012, pentru a reforma din temelii sistemul medical românesc. Alături de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele asociației, s-a alăturat inițiativei, ca Președinte Onorific, Paula Herlo. Hai și tu alături de noi!

Toate donațiile pe care le faci se transformă în investiții în domeniul sănătății. Tu investești bani, noi construim spitale, camere sterile, săli de operație, compartimente de terapie intensivă, compartimente de transplant celule stem, clinici de radioterapie. Este ca și cum ai investi la bursă, și ești acționar, doar că profitul tău se măsoară în vieți salvate. Este ca o Bursă a Fericirii, unde toate acțiunile sunt alocate eficient și transparent, fiecare investitor putând vedea destinația fondurilor în orice moment.

Ce facem

Reformăm sistemul românesc de sănătate, aducând speranță și arătând că se poate.

Clădim și reclădim: secții, spitale și speranțe;

Conducem: proiecte, legi și bătălii de idei;

Adunăm: reputație, experți adevărați, fonduri;

Apărăm: drepturi, principii, vieți.

 

Rezultatele noastre

 

Proiectele noastre schimbă vieți. Ale copiilor și adulților cu boli grave, ale cadrelor medicale care profesează în spitale din România.

  • Am schimbat un Ordin de Ministru care nu permitea bolnavilor să acceseze tratament în străinătate;
  • Am construit 20 camere sterile, triplând capacitatea de transplant a României;
  • Am construit primul laborator de diagnosticare în profunzime a cancerului limfatic, la Timișoara, și am dotat un laborator similar la Institutul Clinic Fundeni
  • Am renovat secții de oncologie, adulți și copii, la: București, Timișoara, Cluj, Brașov
  • Am dotat zeci de spitale cu echipamente medicale și medicamente
  • Am luptat cu Ministerul Sănătății și alte instituții pentru apărarea drepturilor pacienților
  • Am realizat primul studiu privind criza medicamentelor și am oferit soluții Ministerului Sănătății
  • Am demarat cel mai mare proiect de implicare socială – reconstrucția Spitalului Marie Curie din București (inițiativa #NoiFacemUnSpital)
  • Am ridicat Spitalul Modular 1 Elias pentru pacienții cu COVID-19 și am dotat cu echipamente de protecție și aparatură medicală spitale din peste 102 orașe din toată țara pentru a lupta cu coronavirusul

#NoiFacemUnSpital – Primul Spital european pentru copii

Cel mai vizibil proiect al nostru este reconstrucția Spitalului Marie Curie pentru ca toți copiii din România cu boli grave să primească aceeași îngrijire ca în vestul Europei. Suntem peste 350.000 de persoane fizice și peste 5.600 de companii și, împreună, construim Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă. Împreună arătăm că se poate.

Până în acest moment am finalizat structura primei clădiri și se lucrează la instalații, compartimentare și design interior și exterior. Aceasta va găzdui prima secție de Radioterapie pentru copii din România, secțiile de oncologie, chirurgie, neuro-chirurgie, Blocul Operator (5 săli de operație) și Secția de Terapie Intensivă și are o suprafață de aprox. 12.000 mp (9 niveluri). În paralel, lucrăm la planurile pentru cea de-a doua clădire care va găzdui restul secțiilor Spitalului Marie Curie pentru a oferi aceleași condiții de tratament de secol XXI tuturor copiilor internați aici.